søndag den 17. november 2013

Crosstrainer og muskel aktivitet !

Så har man været på Google igen, for hvad er det lige for nogle muskler der aktiveres når man crosstrianer ??? Umiddelbart tænkte jeg ikke, at man brugte de vilde muskelgrupper når man trænet på en crosstrianer. Men det skulle vise sig at jeg tog fejl endnu engang, hvilket vist er ved at blive en dårlig vane. Der er nemlig en lang række af kroppens muskler, der aktivers når man står stille og tramper rundt.

Muskelgrupper der aktivers når man crosstrianer:

 
Hasemusklerne:
Hasemusklerne, der er sidder bag på benet, er de muskler, der sørger for, at du kan bøje benene. Når du træner på en crosstrainer indebærer træningen i høj grad brug af benene og dermed hasemusklerne. Nogle maskiner har en funktion, der gør det muligt at simulere at brugeren går op ad en bakke. Dette øger træningen af benene, hvilket højner stimuleringen af hasemusklerne. Træner du på en maskine, der giver dig mulighed for at træde baglæns, vil denne øvelse øge træningen af hasemusklerne.

Lårmusklerne:
Musklerne på forsiden af dit lår kaldes også quadriceps. Denne muskelgruppe bliver også aktiveret ved træning på crosstraineren, men du skal ikke blive overrasket, hvis du ikke mærker ømhed i disse muskler efter træning. I modsætning til træning på en motionscykel, der hovedsageligt presser lårmusklerne, fordeler crosstraineren presset til flere forskellige muskelgrupper. Da flere forskellige muskelgrupper så at sige deler presset under træningen, vil du i mindre grad opleve at dine lårmuskler bliver presset under træning.

Stor sædemuskel:
 Kroppens store sædemuskel, bedre kendt som bagdelen eller på latin gluteus maximus, bliver aktiveret, når du bruger hofteleddene. Under træning på en crosstrainer bruges denne muskelgruppe aktivt, især når maskinen er indstillet til med en hældning.

Triceps og bryst-musklerne:
 En del typer crosstrainere er udstyret med håndtag, så også den øvre del af kroppen trænes. Disse maskiner aktiverer ”skubbe”-musklerne, når armene strækkes ud. Triceps, der er sidder bag på den øvre del af armen samt brystmusklerne, betragtes som ”skubbe”-muskler.

Biceps og ryg-musklerne:
Hvis crosstraineren har håndtag, der træner den øvre del af kroppen, vil også ”trække”-musklerne blive aktiveret, når armene bøjes. ”Trække”-musklerne inkluderer biceps, der sidder foran på den øvre del af armen. Desuden aktiveres også rhombemusklen, der trækker skulderbladene sammen i ryggen. Bruger du maskinens funktion til at gå baglæns, vil disse musklegrupper blive aktiveret i højere grad.

Hjertet:
Hjertet er også en muskel, og da træning på crosstraineren er kredsløbstræning, trænes hjertet også.


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar